Majs- och tacobiffar med tomatsalsa

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

Potatisklyftor
  • 6 potatisar
  • 2 msk olja
  • salt
Majs- och tacobiffar
  • 400 g köttfärs
  • 100 g Green Giant® Niblets® original (avrunnen)
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk hackad rödlök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk tacokrydda
  • 1 krm malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • 1 liten burk mild tomatsalsa
  • 2 dl gräddfil

Majsfyllda nötfärsbiffar med potatisklyftor och salsa.


Gör så här

  1. Tvätta potatisarna och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på ett bakplåtspapper på en plåt och häll över oljan. Vänd potatisklyftorna i oljan och sätt in plåten i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter. Ta ut plåten och salta lätt.
  2. Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt majs och lök. Lägg ströbröd i en kopp, häll på mjölken och rör om. Knäck i ägget och rör ytterligare lite. Blanda alla ingredienser till biffarna, forma fyra biffar och stek dem i smör.
  3. Servera biffarna med tomatsalsa och gräddfil.
  4. Tips!
    Ha gärna små skålar med olika tillbehör, exempelvis nachochips, guacamole, riven ost och sallad på bordet. En trevlig möjlighet för alla att välja sina egna tillbehör.