Om Oss

Vår Hemlighet

Vi väljer bara de bästa odlingsplatserna
Vår majs odlas på solsäkra platser i sydvästra Frankrike av noggrant utvalda odlare.

Minimajsen odlas i Thailand och sparrisen i Peru. Procedurerna där följer i huvudsak nedanstående beskrivning av hur vår majs i Frankrike produceras.

Vi använder en unik majssort
Niblets®-majs är vår populäraste majssort. Den är utvecklad av Green Giant® och får bara odlas av oss.

Varje fält kontrolleras kontinuerligt så att smak, konsistens, och utseende bevaras på bästa sätt. Kontrollen syftar också till att försäkra att ingen genmodifiering (GMO) sker, då vår paroll är godhet från jorden.

Vi skördar alltid i precis rätt tid
Innan skörden undersöks fältet noggrant. Sedan skördar vi när kornen är som allra sötast och mjukast, vilket de bara är under ett par timmar.
Efter skörden transporteras majsen omedelbart till vår anläggning. Det gör att vi kan behandla majsen när den är färsk, vilket ger en slutprodukt av hög kvalitet.

Vi vet hur nytta konserveras
Inom några timmar efter skördandet har majsen bearbetats och förpackats.

Vi använder inga konserveringsmedel. Istället förlitar vi oss till en väl beprövad metod och tack vare den bevaras smak, majsens naturliga egenskaper och en stor del av vitaminer och mineraler i 3-4 år.

Vi tänker på allas miljö vad vi än gör
Självklart följer vi strikt alla lagar inom miljöområdet. Dessutom arbetar vi aktivt med att minska vår miljöpåverkan.

Bland annat innebär det att majsen transporteras på järnväg från Frankrike till det skandinaviska lagret i Mellansverige, vilket minskar den miljöbelastning som långväga vägtransporter medför.

Vi tror bara på hög kvalitet
Green Giant® är ISO-certifierat och allt från val av odlingsplats till att den majsen befinner sig hos distributören är noggrant reglerat. Allt för att all vår majs ska leva upp till våra oerhört högt ställda krav.

Vår Historia

En jätte som bara blir piggare och piggare
Green Giant® har en mer än 100 år lång historia som börjar 1903 när Minnesota Valley Canning Co. bildades.

Namnet Green Giant® började dock företaget använda först 1925 och namnet syftade ursprungligen på stora, gröna ärtor. 1926 lades en jätte till varumärket och från 1935 används Green Giant® som namn för hela produktlinjen.

Jätten är den som beskyddar och vet allt om grönsaker. Dalen är hans hem och han symboliserar godhet samtidigt som han ser till så att delikata grönsaker hamnar på våra matbord.

1950 bytte företaget namn till Green Giant Company. Utvecklingen fortsatte med frusna grönsaker och grönsaker i glasburkar och 1969 lanserades frusna majskolvar.

Så dags hade också Europa erövrats med början i England och 1967 kom Green Giant® till Sverige.

För drygt 30 år sedan öppnades vår fabrik i sydvästra Frankrike. Idag är vi den ledande majsproducenten på många marknader och finns i 80 länder över hela världen.

Dessutom utsågs jätten 1999 till den tredje mest kända reklamikonen av Advertising Age i USA.

Från år 2000 är Green Giant® en del av General Mills. Sedan 2002 ligger vårt nordiska lokalkontor i Västra Frölunda, Göteborg.