Svamprisotto med majs och parmesanost
Ports : 4
Ingredienser
- 3 dl risottoris
- 2 msk smör
- 1 schalottenlök
- 6 dl kycklingbuljong
- 1 dl vitvin
- 1 burk (198 g) Green Giant majskorn
- 50 g parmesanost
- 2 kvistar bladpersilja, strimlade
- 2 salladslökar, strimlade
- 2 msk smör
- 400 g blandad svamp (kantareller, karljohansvamp, champinjoner)
- ½ rödlök, skalad
Risotto med smörstekt svamp, majs, salladslök, persilja och färskriven parmesan.
Gör så här
- Finhacka schalottenlöken och fräs den och riset i smör utan att det tar färg. Tillsätt vin och kycklingbuljong och låt sjuda på svag värme tills riset känns al dente.
- Ansa svampen och strimla rödlöken tunt. Fräs dessa i smör och krydda med salt och peppar.
- Blanda risotton och svampen med salladslök, majs och persilja.
- Smaka av med salt, peppar och riven parmesanost. Spara lite av osten och använd som garnityr.