Quinoa sunrise

Serving Time icon
Ports : 8

Ingredienser

  • 3 dl quinoagryn
  • 1/2 rödlök
  • 2 avokador
  • 2 askar gula och röda cocktailtomater
  • 1 burk à 198 g Green Giant® salladsmajs (avrunnen)
  • 150 g blandade och marinerade oliver
  • 200 g blandad jungfrusallad, fin sallad med skott
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar
Jalapeñovinägrette
  • 1/2 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad jalapeño

Grönsaks- och quinoasallad med jalapeñovinägrette.


Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och skär avokadon i tärningar. Dela cocktailtomaterna på mitten. Blanda alla ingredienser till salladen. Rör ihop vinägretten. Strö flingsalt och nymald svartpeppar över salladen.
  2. Tips!
    Strö 1 dl saltrostade solrosfrön eller pumpakärnor över salladen.