Quinoa sunrise
Ports : 8
Ingredienser
- 3 dl quinoagryn
- 1/2 rödlök
- 2 avokador
- 2 askar gula och röda cocktailtomater
- 1 burk à 198 g Green Giant® salladsmajs (avrunnen)
- 150 g blandade och marinerade oliver
- 200 g blandad jungfrusallad, fin sallad med skott
- flingsalt
- nymald svartpeppar
Jalapeñovinägrette
- 1/2 dl vit balsamvinäger
- 1 msk flytande honung
- 1 dl olivolja
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 finhackad jalapeño
Grönsaks- och quinoasallad med jalapeñovinägrette.
Gör så här
- Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och skär avokadon i tärningar. Dela cocktailtomaterna på mitten. Blanda alla ingredienser till salladen. Rör ihop vinägretten. Strö flingsalt och nymald svartpeppar över salladen.
- Tips! Strö 1 dl saltrostade solrosfrön eller pumpakärnor över salladen.