Majssoppa med ingefära och zucchinirullar

Serving Time icon
Ports : 4
Clock icon
Total tid : 20 mins

Ingredienser

  • 6 dl Green Giant majs
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 cm skalad ingefära
  • 2 msk smör
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 8 Green Giant minimajs
  • 100 g ruccola
  • 50 g alfagroddar
  • 1/3 skalad gurka
  • ½ grön zucchini
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Majssoppa:
    Finhacka lök, ingefära och tillsätt majs. Fräs därefter i smör utan att det tar färg. Tillsätt buljong, grädde och sjud i 8 minuter. Mixa blandningen slät i en drinkmixer och späd ev. med lite vatten. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Zucchinirullar:
    Skär 4 tunna skivor av zucchini på längden, salta lätt för att dra ur vatten. Skär gurkan i 4 cm långa stavar. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar. Rulla ingredienserna i zucchiniskivorna