Majs Quesadilla med plommontomat och getost

Serving Time icon
Ports : 4
Clock icon
Total tid : 25 mins

Ingredienser

  • 2 vetetortillas
  • 400 g skalad potatis
  • 3 msk créme fraîche
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 dl Green Giant majs
  • 2 kvistar persilja
  • 8 plommontomater i olika färger
  • 1 msk olivolja
  • 1 kvist rosmarin
  • 100 g getost
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 100 g ruccola

Gör så här

Quesadilla:
  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, häll av vattnet och ånga av på spiskanten.
  2. Mosa potatisen och blanda i majs, créme fraîche och strimlad persilja.
  3. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Bred ett lager av potatisblandningen mellan två tortillas och tryck ihop.
  5. Låt kallna i kyl, skär upp i 8 bitar.
  6. Stek i olja tills färgen blir gyllenbrun på båda sidor.
Plommontomat:
  1. Dela tomaterna på mitten och vänd i olja, rosmarin salt och peppar.
  2. Baka i 100 grader ca. 30 minuter.
Getostyoghurt:
  1. Mixa ost och yoghurt slät. Smaksätt med svartpeppar.
  2. Servera med ruccola.