Majsbröd

Serving Time icon
Ports : 1 bröd

Ingredienser

  • 30 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl polenta
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 dl Green Giant® Niblets® original (avrunnen)

Polenta- och vetebröd med majs.


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt oljan, sockret, saltet och polentan. Rör i mjölet lite i taget. Arbeta degen smidig och tillsätt majskornen.
  2. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Baka ut degen på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt degen jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk och skåra det därefter med en vass kniv.
  3. Sätt in brödet i ugnen, sänk värmen till 200 grader, och grädda brödet i 20-25 minuter.