Lammfärsbiff med rispilaff, yoghurt och majs

Serving Time icon
Ports : 4
Clock icon
Total tid : 45 mins

Ingredienser

Lammfärsbiff
  • 300 g lammfärs och 200 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 finhackad gullök
  • 1 finhackad klyfta vitlök
  • 2 msk ströbröd + 4 msk vatten
  • 2 msk matolja att steka i
Rispilaff
  • 4 dl råris
  • 4 st tomater i olika färger
  • 2 kvistar koriander
  • 1 dl Green Giant majskorn
  • 1 msk olivolja
  • 1½ dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Lammfärsbiffar: Blanda ströbröd och vatten och låt svälla i 5 min. Riv löken fin på rivjärn. Blanda i 1 tsk salt med färsen, blanda väl. Vänd i ströbröd och lök. Stek och smaka av med salt och peppar. Forma färsen till 4 biffar och stek i olja till gyllenbrunfärg, baka klara i ugn på 150 grader i ca 12 min.
  2. Rispilaff: Koka riset. Skär tomaterna i grova tärningar och finhacka koriander. Värm riset med olivolja i teflonpanna och vänd i grönsakerna. Krydda med salt och peppar. Servera matlagningsyoghurt till.