Gyllengula kycklingspett

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 burkar à 198 g Green Giant® Niblets® original
  • 3 msk majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 250 g äggnudlar
  • 3 tomater
  • 1 dl krossad burktomat
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk soja
  • 2 msk sesamfrön (gärna både vita och svarta)
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • samt 12 trägrillspett

Kycklingspett med majsdip, tomat och sesamnudlar.


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär varje kycklingfilé i tre bitar. Trä ett spett genom varje kycklingbit. Bryn kycklingspetten runtom och ställ in i ugn cirka 10 minuter.
  3. Skiva vitlök tunt, blanda med majs och olivolja i ugnsfast form. Ställ in i mitten av ugnen 30 minuter.
  4. Finhacka gullöken och skär tomaterna i mindre bitar. Fräs lök och tomat i smör, tillsätt tomatkross och låt koka i 5 minuter. Tillsätt chilisås, soja och sesamfrön. Rör om och smaksätt med salt och peppar. Blanda den rostade majsen med majonnäs, smaksätt med salt och peppar.
  5. Koka nudlarna i saltat vatten. Häll av vattnet och vänd runt nudlarna i tomatsåsen. Snurra upp nudel/tomatröran med gaffel, servera med spett och majsröra.