Gyllengula kycklingspett
Ports : 4
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 2 burkar à 198 g Green Giant® Niblets® original
- 3 msk majonnäs
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 250 g äggnudlar
- 3 tomater
- 1 dl krossad burktomat
- 2 msk chilisås
- 1 tsk soja
- 2 msk sesamfrön (gärna både vita och svarta)
- 1 msk smör
- salt och peppar
- samt 12 trägrillspett
Kycklingspett med majsdip, tomat och sesamnudlar.
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skär varje kycklingfilé i tre bitar. Trä ett spett genom varje kycklingbit. Bryn kycklingspetten runtom och ställ in i ugn cirka 10 minuter.
- Skiva vitlök tunt, blanda med majs och olivolja i ugnsfast form. Ställ in i mitten av ugnen 30 minuter.
- Finhacka gullöken och skär tomaterna i mindre bitar. Fräs lök och tomat i smör, tillsätt tomatkross och låt koka i 5 minuter. Tillsätt chilisås, soja och sesamfrön. Rör om och smaksätt med salt och peppar. Blanda den rostade majsen med majonnäs, smaksätt med salt och peppar.
- Koka nudlarna i saltat vatten. Häll av vattnet och vänd runt nudlarna i tomatsåsen. Snurra upp nudel/tomatröran med gaffel, servera med spett och majsröra.