Foliegrillad kolja med syrad gurka och ansjovis

Serving Time icon
Ports : 4
Clock icon
Total tid : 25 mins

Ingredienser

  • 600 g kolja filé
  • ¼ purjolök vita delen
  • 8 kokta färskpotatisar
  • 4 st ansjovis
  • 1 kvist dill
  • 4 msk smör
Gurksallad
  • ½ skalad gurka
  • 2 msk schalottenlök
  • 1 dl Green Giant majs
  • 1 skalad rödlök
  • 1 kvist dill
  • 1/3 isbergssallad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja

Det sägs att koljan trivs bäst på flata bottnar av sand, lera och grus. Det tror vi inte på. Vi skulle säga: grillad i folie, tillsammans med syrad gurka och ansjovis.:


Gör så här

  1. Foliegrillad kolja: Skär fisken i 4 bitar, strimla purjolöken och plocka dillen. Fördela ingredienserna på 4 foliebitar och krydda med salt och peppar. Forma till fina paket och lägg på grillen med skarven uppåt. Låt ligga på sidan på gallret i ca 10 minuter beroende på glöden. Vid servering ät direkt ur foliepaketen.
  2. Gurksallad: Skär gurkan i 1 cm stora kuber och strimla isbergssallad och rödlöken. Marinera i 10 minuter i vinäger, olivolja och finhackad dill.