Foliegrillad kolja med syrad gurka och ansjovis
Ports : 4
Total tid :
25 mins
Ingredienser
- 600 g kolja filé
- ¼ purjolök vita delen
- 8 kokta färskpotatisar
- 4 st ansjovis
- 1 kvist dill
- 4 msk smör
Gurksallad
- ½ skalad gurka
- 2 msk schalottenlök
- 1 dl Green Giant majs
- 1 skalad rödlök
- 1 kvist dill
- 1/3 isbergssallad
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olivolja
Det sägs att koljan trivs bäst på flata bottnar av sand, lera och grus. Det tror vi inte på. Vi skulle säga: grillad i folie, tillsammans med syrad gurka och ansjovis.:
Gör så här
- Foliegrillad kolja: Skär fisken i 4 bitar, strimla purjolöken och plocka dillen. Fördela ingredienserna på 4 foliebitar och krydda med salt och peppar. Forma till fina paket och lägg på grillen med skarven uppåt. Låt ligga på sidan på gallret i ca 10 minuter beroende på glöden. Vid servering ät direkt ur foliepaketen.
- Gurksallad: Skär gurkan i 1 cm stora kuber och strimla isbergssallad och rödlöken. Marinera i 10 minuter i vinäger, olivolja och finhackad dill.