Louisianainspirerad majs

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

  • 4 grillade kycklingklubbor
  • 2 msk BBQ-sås
Ugnsbakad sötpotatis
  • 3 sötpotatisar
  • 2 msk olja
  • flingsalt
Cajunmajs
  • 1 burk à 198 g Green Giant® Niblets® original, avrunnen
  • 100 g svarta bönor
  • 100 g kidneybönor
  • 2 salladslökar
  • 1 msk olja
  • 2 tsk tigersauce
  • 2-4 droppar liquid smoke, hickorysmak
  • 2 lime

Cajunmajs med kyckling och sötpotatis.


Gör så här

  1. Tvätta sötpotatisarna och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på bakplåtspapper på en plåt och häll på oljan. Vänd klyftorna i oljan och sätt in plåten i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter.
  2. Häll under tiden av majsen och bönorna. Strimla salladslöken och fräs den i oljan, tillsätt majsen, bönorna, tigersauce, liquid smoke och vänd runt blandningen i såsen.
  3. Ta ut sötpotatisen och strö över flingsaltet. Grilla kycklinglåren och pensla med BBQ-sås när de är färdiga. Dela limen och grilla snittytan.
  4. Tips! Servera gärna med matyoghurt eller crème fraîche!