Potatissallad med majs och BBQ-kyckling

Serving Time icon
Ports : 8

Ingredienser

Potatissallad
  • 1 kg kokt potatis
  • 1/4 purjolök
  • 1 burk à 198 g Green Giant® Niblets® original (avrunnen)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil eller lätt crème fraîche
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
BBQ-kyckling
  • 2 hela kycklingar
  • 1 dl BBQ-sås
  • 2 tsk grillkrydda

Krämig potatis- och majssallad med ugnsstekt kyckling.


Gör så här

  1. Skär potatisen i bitar. Ansa och strimla purjolöken fint. Blanda alla ingredienser till såsen i en stor bunke. Vänd i potatisen, majsen och purjolöken.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingarna på mitten med en vass kniv, lägg bitarna i en långpanna och krydda med grillkrydda. Stek kycklingen i ugn i cirka 35 minuter (innertemperaturen ska vara 75 grader). Ta ut plåten och pensla kycklingarna med BBQ-sås. Dela dem ytterligare en gång så att det blir åtta bitar kycklinglår och kycklingbröst. Servera med sallad.