Bakad potatis med västkustfyllning

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • salt
Västkustfyllning
  • 100 g skalade räkor
  • 200 g varmrökt lax
  • 1 avokado
  • 10 sockerärter
  • 1 msk hackad rödlök
  • 100 g Green Giant® salladsmajs (avrunnen)
  • 2 dl lätt crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 msk hackad gräslök

Bakad potatis med räkor, lax, avokado och grönsaker.


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Picka ett par hål i potatisarna med gaffel. Lägg dem på en plåt och baka i ugnen i ungefär en timme. Hacka räkorna grovt, finfördela laxen och lägg ned dem i bunken. Skala och skär avokadon i tärningar, strimla sockerärtorna fint och blanda alla ingredienserna, utom gräslöken, till fyllningen. Smaka av med salt och peppar. Skär ett snitt i potatisarna, salta dem lätt och fördela fyllningen i potatisarna. Strö över gräslöken. Servera med sallad samt en citronklyfta.
  2. Tips!
    I det här receptet passar även vår minimajs utmärkt. Skiva minimajsen i centimeterbreda skivor och vänd ned dem i fyllningen.
  3. Lyxtips!
    Toppa gärna de fyllda bakpotatisarna med en sked rom.