Svampburrito med majscrème och bacon

Serving Time icon
Ports : 4
Clock icon
Total tid : 25 mins

Ingredienser

  • 400 g blandad svamp
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlökklyfta
  • 2 msk smör
  • 2 msk créme fraîche
  • 4 msk Green Giant majskorn
  • 12 skivor bacon
Majscrème
  • 2 dl Green Giant majskorn
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 100 g ruccolasallad

Det är synd om svamp. Den står ensam i skogen hela hösten. Så vill du göra något snällt – svep in svampen i en varm burrito och servera den med majscrème och bacon.:


Gör så här

  1. Svampburrito: Ansa svampen och fräs i smör med löken utan att ta färg. Låt svalna och vänd i créme fraîche, majs och smaksätt med salt och peppar. Rulla in i tortillas med hjälp av plastfilm och skär i 2 cm stubbar. Stek bacon i panna till gyllenbruna.
  2. Rostad potatis: Grovhacka majsen och blanda med yoghurt, salt och peppar. Garnera med ruccola.