Surprice canneloni
Ports : 4
Ingredienser
- 600 g blandfärs
- 8 färska lasagneplattor
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 100 g parmesanost i bit
- 2 burkar à 198 g Green Giant® majs
- 200 g färsk spenat
- 100 g färska haricot verts (gröna bönor)
- 2 gula lökar
- 3 tomater
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- smör att steka i
Parmesangratinerade canneloni fyllda med färsk spenat, tomat, köttfärs och majs.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela tomaterna i halvor och vänd runt i olivolja. Salta, peppra och ugnsbaka tomaterna i 15 minuter. Bryn köttfärs och finhackad lök, smaksätt med salt och peppar. Mosa ner tomaterna i färsen.
- Hyvla osten i skivor. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt parmesanskivorna (spara några till garnering) och låt sjuda tills såsen är krämig. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Skär bort änden på bönorna. Koka bönorna 2 minuter i saltat vatten och häll av vattnet. Fräs spenat, majs och bönor i smör. Salta och peppra.
- Koka lasagneplattorna i saltat vatten, låt rinna av utlagda på handduk. Lägg grönsakerna i mitten på plattorna och färsen ovanpå. Rulla ihop och lägg i ugnsfast form, slå på sås och sätt in i ugnen 10 minuter.
- Garnera den färdiga cannelonin med hyvlad parmesan och servera.