Surprice canneloni

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 8 färska lasagneplattor
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g parmesanost i bit
  • 2 burkar à 198 g Green Giant® majs
  • 200 g färsk spenat
  • 100 g färska haricot verts (gröna bönor)
  • 2 gula lökar
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • smör att steka i

Parmesangratinerade canneloni fyllda med färsk spenat, tomat, köttfärs och majs.


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela tomaterna i halvor och vänd runt i olivolja. Salta, peppra och ugnsbaka tomaterna i 15 minuter. Bryn köttfärs och finhackad lök, smaksätt med salt och peppar. Mosa ner tomaterna i färsen.
  3. Hyvla osten i skivor. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt parmesanskivorna (spara några till garnering) och låt sjuda tills såsen är krämig. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  4. Skär bort änden på bönorna. Koka bönorna 2 minuter i saltat vatten och häll av vattnet. Fräs spenat, majs och bönor i smör. Salta och peppra.
  5. Koka lasagneplattorna i saltat vatten, låt rinna av utlagda på handduk. Lägg grönsakerna i mitten på plattorna och färsen ovanpå. Rulla ihop och lägg i ugnsfast form, slå på sås och sätt in i ugnen 10 minuter.
  6. Garnera den färdiga cannelonin med hyvlad parmesan och servera.