Majsfyllda oxfärsbollar med tomat och selleri
Ports : 4
Ingredienser
Oxfärsbollar
- 600 g blandfärs
- 1 schalottenlök, skalad och finriven
- 2 msk ströbröd
- 4 msk vatten
- 1 ägg
- 1 dl Green Giant majskorn
Rotselleripuré
- 400 g rotselleri, skalad
- 4 dl crème fraîche
Tomatsallad
- 2 kvistar basilika
- 8 cocktailtomater
- 4 plommontomater i olika färger
- 4 msk balsamicovinäger
- 4 msk olivolja
- 2 salladslökar, strimlade
- 1/3 gurka, skalad
- 1 dl Green Giant salladsmajs
Stekta oxfärsbollar med majs, rotselleripuré och färgglad tomatsallad.
Gör så här
- Mixa ströbröd med vatten och låt stå och dra i fem minuter. Blanda därefter färs, ströbröd, schalottenlök och ägg. Krydda med salt och peppar. Gör därefter ett stekprov och smaka av.
- Forma färsen till 12 bollar och gör ett litet hål i varje. Fyll hålet med majs och förslut sedan bollarna. Bryn dem i smör och ugnsbaka dem på 180 grader tills de är klara, vilket tar cirka 8-10 minuter.
- Koka sellerin mjuk i saltat vatten. Låt stå och ånga av på spiskanten. Häll på crème fraîche och mixa till en slät puré. Smaksätt med salt och peppar.
- Dela tomaterna och blanda med olivolja och balsamicovinäger. Smaksätt med salt och peppar. Låt blandningen dra i 15 minuter. Skär gurkan i centimetertjocka slantar och vänd ned med de övriga ingredienserna.
- Garnera med basilikablad.