Majsfyllda oxfärsbollar med tomat och selleri

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

Oxfärsbollar
  • 600 g blandfärs
  • 1 schalottenlök, skalad och finriven
  • 2 msk ströbröd
  • 4 msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 dl Green Giant majskorn
Rotselleripuré
  • 400 g rotselleri, skalad
  • 4 dl crème fraîche
Tomatsallad
  • 2 kvistar basilika
  • 8 cocktailtomater
  • 4 plommontomater i olika färger
  • 4 msk balsamicovinäger
  • 4 msk olivolja
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1/3 gurka, skalad
  • 1 dl Green Giant salladsmajs

Stekta oxfärsbollar med majs, rotselleripuré och färgglad tomatsallad.


Gör så här

  1. Mixa ströbröd med vatten och låt stå och dra i fem minuter. Blanda därefter färs, ströbröd, schalottenlök och ägg. Krydda med salt och peppar. Gör därefter ett stekprov och smaka av.
  2. Forma färsen till 12 bollar och gör ett litet hål i varje. Fyll hålet med majs och förslut sedan bollarna. Bryn dem i smör och ugnsbaka dem på 180 grader tills de är klara, vilket tar cirka 8-10 minuter.
  3. Koka sellerin mjuk i saltat vatten. Låt stå och ånga av på spiskanten. Häll på crème fraîche och mixa till en slät puré. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Dela tomaterna och blanda med olivolja och balsamicovinäger. Smaksätt med salt och peppar. Låt blandningen dra i 15 minuter. Skär gurkan i centimetertjocka slantar och vänd ned med de övriga ingredienserna.
  5. Garnera med basilikablad.