Majsfoccacia med kyckling

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 bitar majsfoccacia
  • 3 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja eller annan olja
  • 2 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tomater
  • 4 blad romansallad eller annan sort
  • 3 bakpotatisar
  • olja att steka i (gärna majsolja)
  • salt och peppar

Varm kyckling- och majsfoccacia med paprikadressing och hemgjorda pommes.


Gör så här

Majsbrödet:
  1. 1 paket Foccacia brödmix
  2. 1 burk à 198 g Green Giant® Niblets® original
  3. Följ receptet på paketet och tillsätt majsen.
Resten av receptet:
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor, genomstek sen i ugn cirka 10 minuter.
  2. Kärna ur paprikan, skär den och löken i mindre bitar. Fräs lök och paprika i olja några minuter och tillsätt vattnet. Låt det sjuda i 5 minuter och mixa slätt (t.ex. med mixerstav). Blanda den mixade paprikan med crème fraîche, salt och peppar.
  3. Skär bakpotatisarna först i skivor och därefter i stavar, behåll skalet på. Koka potatisstavarna halvmjuka i saltat vatten och sila bort vattnet. Stek potatisen gyllenbrun och frasig. Skiva tomaterna.
  4. Dela foccaciabitarna på mitten. Skär kycklingfiléerna i skivor. Lägg sallad, kyckling, tomat och paprikadressing i foccacian.
  5. Salta potatisen och servera vid sidan om.