Majsfoccacia med kyckling
Ports : 4
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 4 bitar majsfoccacia
- 3 röda paprikor
- 1 gul lök
- 1 msk olivolja eller annan olja
- 2 dl vatten
- 1 dl crème fraiche
- 2 tomater
- 4 blad romansallad eller annan sort
- 3 bakpotatisar
- olja att steka i (gärna majsolja)
- salt och peppar
Varm kyckling- och majsfoccacia med paprikadressing och hemgjorda pommes.
Gör så här
Majsbrödet:
- 1 paket Foccacia brödmix
- 1 burk à 198 g Green Giant® Niblets® original
- Följ receptet på paketet och tillsätt majsen.
Resten av receptet:
- Sätt ugnen på 150 grader. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor, genomstek sen i ugn cirka 10 minuter.
- Kärna ur paprikan, skär den och löken i mindre bitar. Fräs lök och paprika i olja några minuter och tillsätt vattnet. Låt det sjuda i 5 minuter och mixa slätt (t.ex. med mixerstav). Blanda den mixade paprikan med crème fraîche, salt och peppar.
- Skär bakpotatisarna först i skivor och därefter i stavar, behåll skalet på. Koka potatisstavarna halvmjuka i saltat vatten och sila bort vattnet. Stek potatisen gyllenbrun och frasig. Skiva tomaterna.
- Dela foccaciabitarna på mitten. Skär kycklingfiléerna i skivor. Lägg sallad, kyckling, tomat och paprikadressing i foccacian.
- Salta potatisen och servera vid sidan om.