Majsconfit med parmabakad lax

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

  • 500 g färsk laxfilé
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
Majsconfit
  • 1 burk à 410 g Green Giant® minimajs, avrunnen
  • 12 cocktailtomater
  • 2 kvisttomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 kvistar färsk timjan
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl oliver
Limecrème
  • 1 lime
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
  • vitpeppar

Stekt lax lindad med parmaskinka och ungsbakade grönsaker.


Gör så här

  1. Skär laxen i fyra bitar, salta, peppra och linda parmaskinka runt varje bit. Dela minimajsen på mitten och lägg i en ugnsfast form.
  2. Dela cocktailtomaterna på mitten och skär kvisttomaterna i bitar. Lägg dem i formen.
  3. Krossa vitlöksklyftorna och lägg även dem och timjan i formen. Häll på oljan och sätt in formen i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter. Ta ut formen och strö över oliverna, sätt in formen i cirka 5 minuter till. Stek under tiden laxbitarna i olivolja och smör.
  4. Blanda alla ingredienser till limecrèmen och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Tips! Det går även bra att byta ut limen i crèmen mot 1 msk hackad, färsk basilika.