Majsconfit med parmabakad lax
Ports : 4
Ingredienser
- 500 g färsk laxfilé
- 8 skivor parmaskinka
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
Majsconfit
- 1 burk à 410 g Green Giant® minimajs, avrunnen
- 12 cocktailtomater
- 2 kvisttomater
- 2 vitlöksklyftor
- 8 kvistar färsk timjan
- 1/2 dl olivolja
- 1 dl oliver
Limecrème
- 1 lime
- 2 dl crème fraîche
- 1 tsk flytande honung
- salt
- vitpeppar
Stekt lax lindad med parmaskinka och ungsbakade grönsaker.
Gör så här
- Skär laxen i fyra bitar, salta, peppra och linda parmaskinka runt varje bit. Dela minimajsen på mitten och lägg i en ugnsfast form.
- Dela cocktailtomaterna på mitten och skär kvisttomaterna i bitar. Lägg dem i formen.
- Krossa vitlöksklyftorna och lägg även dem och timjan i formen. Häll på oljan och sätt in formen i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter. Ta ut formen och strö över oliverna, sätt in formen i cirka 5 minuter till. Stek under tiden laxbitarna i olivolja och smör.
- Blanda alla ingredienser till limecrèmen och smaka av med salt och vitpeppar.
- Tips! Det går även bra att byta ut limen i crèmen mot 1 msk hackad, färsk basilika.