Lammracks med ugnsrostad majs och marinerad fetaost
Ports : 4
Ingredienser
Lammracks
- 1,2 kg lammkotlett
- 4 klyftor vitlök
- 4 kvistar timjan
- 4 msk rapsolja
Rostad potatis och fetaost
- 800 g potatis, skalad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 8 Green Giant minimajskolvar
- 8 tomater i olika färger
- 100 g fetaost
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
Vitlöks- och timjankryddat lamm med ugnsrostad minimajs, potatis och smakrika tillbehör.
Gör så här
- Krydda lammet med salt och peppar. Bryn det i het stekpanna med vitlök och timjan. Baka sedan lammet på 120 graders ugnsvärme tills det når en innertemperatur på 58 grader, vilket tar cirka 15 minuter. Låt vila.
- Dela potatisen på längden och blanda med olivolja och vitlök. Rosta i ugn på 200 grader tills potatisen är gyllenbrun.
- Låt tomaterna baka tillsammans med potatisen de sista 10 minuterna.
- Vid servering, bryt fetaosten och krydda med olivolja, vinäger, salt och peppar.