Lammracks med ugnsrostad majs och marinerad fetaost

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

Lammracks
  • 1,2 kg lammkotlett
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 kvistar timjan
  • 4 msk rapsolja
Rostad potatis och fetaost
  • 800 g potatis, skalad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 8 Green Giant minimajskolvar
  • 8 tomater i olika färger
  • 100 g fetaost
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja

Vitlöks- och timjankryddat lamm med ugnsrostad minimajs, potatis och smakrika tillbehör.


Gör så här

  1. Krydda lammet med salt och peppar. Bryn det i het stekpanna med vitlök och timjan. Baka sedan lammet på 120 graders ugnsvärme tills det når en innertemperatur på 58 grader, vilket tar cirka 15 minuter. Låt vila.
  2. Dela potatisen på längden och blanda med olivolja och vitlök. Rosta i ugn på 200 grader tills potatisen är gyllenbrun.
  3. Låt tomaterna baka tillsammans med potatisen de sista 10 minuterna.
  4. Vid servering, bryt fetaosten och krydda med olivolja, vinäger, salt och peppar.