Kycklingbröst med serranoskinka och majscrêpes

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

Serranokyckling
  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olja
  • 4 skivor serranoskinka
  • 100 g späd spenat
Majscrêpes
  • 75 g vetemjöl
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk smör, smält
  • 1 tsk curry
  • 1 nypa salt
  • 4 dl Green Giant majskorn
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 dl prästost, riven
  • 1 msk smör
Rostad vitlökssås
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitvin
  • 1 dl grädde
  • 1 citron

Serrano- och spenattäckta kycklingbröst med majsfyllda crêpes och skummad vitlökssås.


Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn i olja runt om och baka klar i ugn på 150 grader i cirka 12 minuter. Låt vila i 10 minuter.
  2. Vid servering: dela kycklingbrösten på mitten och lägg en skiva skinka och spenat över.
  3. Crêpes: Blanda ihop mjöl, curry, mjölk, salt, smör och ägg till en slät smet och stek tunna crêpes i teflonpanna.
  4. Fyllning: stek majs och salladslök i smör. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Fördela majsen och prästosten på dina crêpes och rulla ihop dem. Lägg dem på en plåt och baka klart i ugn på 200 grader i 5 minuter eller till de är gyllenbruna.
  6. Skiva vitlöken tunt och rosta i olivolja tills löken får en gyllenbrun färg. Tillsätt kycklingbuljong och vin och koka ihop. Häll i grädden och mixa såsen slät. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  7. Mixa såsen skummig innan servering.