Läckra havscakes

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

  • 400 gram fryst vit fiskfilè (t.ex. torsk, kolja, eller sej)
  • 200 gram skalade räkor
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 skivor vitt bröd
  • 2 burkar à 198 g Green Giant® Niblets® original
  • 1 röd paprika
  • 12 medelstora potatisar
  • 6 medelstora jordärtskockor
  • 1 knippe dillsalt och peppar
  • olja att steka i

Fisk- och räkcakes med majs, rostad potatis och jordärtskocka samt dillcrème.


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala jordärtskockorna. Borsta potatisen och skär den och jordärtskockor i halvor. Vänd rotsakerna i olivolja och salt, lägg på plåt och sätt in i övre delen av ugnen cirka 30 minuter.
  3. Krama ut vattnet ur den tinade fisken och mosa den i en bunke. Grovhacka räkorna, skär paprikan och brödet (utan kanter) i fina tärningar. Rör ihop fisk, räkor, paprika, brödtärningar, majs, ägg, 2 msk crème fraiche och 1 tsk salt. Forma fiskkakorna och stek gyllenbruna på bägge sidor i olja. Sänk ugnen till 150 grader och ställ in kakorna i 12 minuter.
  4. Finhacka dillen. Blanda dill, den resterande crème fraichen, salt och peppar. Lägg fiskkakor och rotsaker på fat, garnera med dillcrème och en dillkvist, servera.