Grillad lax

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé á 150 g
  • 250 g risoni
  • 1 burk grillad paprika
  • 1 burk grillad pärllök
  • 1 knippe gräslök
  • rödlök
  • salt och vitpeppar från kvarn

Grillad lax med krämig risoni, gräslök och grillad pärllök.


Gör så här

  1. Koka risonin i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet, spola kallt.
  2. Pensla laxbitarna med olja från den grillade paprikan. Grilla laxen på alla sidor och lägg på foliepapper på grillen så att de inte bränner.
  3. Mixa de grillade paprikorna med oljan i burken. Blanda paprikamixen med risonin, salta och peppra. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Skär gräslöken i bitar och blanda med risonin.
  4. Servera på ett stort fat.