Fläskfilé med rosmarin, pinjenötter och majscrème

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

Fläskfilé med rosmarin och pinjenötter
  • 600 g fläskfilé
  • 150 g tärnat bacon
  • 8 steklökar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 kvistar timjan
  • 5 dl kalvfond
  • 1 dl vitvin
Majscrème
  • 1 dl Green Giant majskorn
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronjuice
  • 3 dl grekisk yoghurt
Ugnsrostad potatis och smörfräst minimajs
  • 600 g små potatisar, skalade
  • 2 msk olivolja
  • 400 g sockerärtor
  • 8 Green Giant minimajskolvar
  • 2 kvistar persilja
  • 2 msk smör

Fläskfilé med slät majscrème, ugnsrostad potatis och smörfräst minimajs.


Gör så här

  1. Bryn bacontärningarna i het panna och låt rinna av på papper.
  2. Putsa fläskfilén och skär i två centimeter tjocka skivor. Bryn fläskfilén och steklökarna i olja och tillsätt vin, kalvfond och kryddor. Låt sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Krydda med salt och peppar. Toppa med pinjenötter och bacon.
  3. Mixa majs, citronjuice och senap slät i en drinkmixer. Tillsätt yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd potatisen i olivolja, krydda med salt och peppar och rosta i ugn på 200 grader tills potatisen känns mjuk.
  5. Fräs sockerärtorna och minimajsen i smör. Tillsätt vatten och koka in så att sockerärtorna blir mjuka.
  6. Vänd i persiljan och potatisen.