Fläskfilé med rosmarin, pinjenötter och majscrème
Ports : 4
Ingredienser
Fläskfilé med rosmarin och pinjenötter
- 600 g fläskfilé
- 150 g tärnat bacon
- 8 steklökar
- 2 msk olivolja
- 3 msk rostade pinjenötter
- 1 kvist rosmarin
- 2 kvistar timjan
- 5 dl kalvfond
- 1 dl vitvin
Majscrème
- 1 dl Green Giant majskorn
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk citronjuice
- 3 dl grekisk yoghurt
Ugnsrostad potatis och smörfräst minimajs
- 600 g små potatisar, skalade
- 2 msk olivolja
- 400 g sockerärtor
- 8 Green Giant minimajskolvar
- 2 kvistar persilja
- 2 msk smör
Fläskfilé med slät majscrème, ugnsrostad potatis och smörfräst minimajs.
Gör så här
- Bryn bacontärningarna i het panna och låt rinna av på papper.
- Putsa fläskfilén och skär i två centimeter tjocka skivor. Bryn fläskfilén och steklökarna i olja och tillsätt vin, kalvfond och kryddor. Låt sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Krydda med salt och peppar. Toppa med pinjenötter och bacon.
- Mixa majs, citronjuice och senap slät i en drinkmixer. Tillsätt yoghurt och smaka av med salt och peppar.
- Vänd potatisen i olivolja, krydda med salt och peppar och rosta i ugn på 200 grader tills potatisen känns mjuk.
- Fräs sockerärtorna och minimajsen i smör. Tillsätt vatten och koka in så att sockerärtorna blir mjuka.
- Vänd i persiljan och potatisen.