Chillikyckling med rödbetor och getost

Serving Time icon
Ports : 4
Clock icon
Total tid : 35 mins

Ingredienser

  • 400 g kokta och skalade rödbetor
  • 200 g kokt färskpotatis
  • 3 msk balsamicovinäger
  • 1 burk Green Giant minimajs
  • 3 msk olivolja
  • 100 g ruccola
Chilikyckling
  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk chilipulver
  • Getostyoghurt
  • 100 g getost
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Om rödbetor och getost gifter sig bra med varandra, då är det som försiggår mellan chili och kyckling alla tiders kärlekssaga. Mat och kärlek hör ju som bekant ihop.:


Gör så här

  1. Dela rödbetorna i 4 delar och värm försiktigt i olivolja och balsamicovinäger. Vänd i potatis, majs, ruccola och smaksätt med salt och peppar.
  2. Chillikyckling: Krydda kycklingbrösten med salt och chilipulver. Bryn i het panna och stek gyllenbrun färg på båda sidor. Baka klar i ugn på 150 grader i 10 minuter. Vid servering skär i 4 bitar.
  3. Getostyoghurt: Mixa getosten med yoghurt till en slät crème.