Chillikyckling med rödbetor och getost
Ports : 4
Total tid :
35 mins
Ingredienser
- 400 g kokta och skalade rödbetor
- 200 g kokt färskpotatis
- 3 msk balsamicovinäger
- 1 burk Green Giant minimajs
- 3 msk olivolja
- 100 g ruccola
Chilikyckling
- 4 kycklingbröst
- 2 msk olivolja
- 1 msk chilipulver
- Getostyoghurt
- 100 g getost
- 1 dl matlagningsyoghurt
Om rödbetor och getost gifter sig bra med varandra, då är det som försiggår mellan chili och kyckling alla tiders kärlekssaga. Mat och kärlek hör ju som bekant ihop.:
Gör så här
- Dela rödbetorna i 4 delar och värm försiktigt i olivolja och balsamicovinäger. Vänd i potatis, majs, ruccola och smaksätt med salt och peppar.
- Chillikyckling: Krydda kycklingbrösten med salt och chilipulver. Bryn i het panna och stek gyllenbrun färg på båda sidor. Baka klar i ugn på 150 grader i 10 minuter. Vid servering skär i 4 bitar.
- Getostyoghurt: Mixa getosten med yoghurt till en slät crème.