Indisk blomkålssallad med majs, citron och syrad gurka

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, plockat i buketter
  • 1 msk curry
  • 4 korn grön kardemumma
  • 1 kanelstång
  • 4 nejlikor
  • 1 krm spiskummin
  • 2 dl majs
  • 4 rädisor
  • ½ gurka, skalad
  • 6 kvistar koriander
  • 2 limefrukter
  • 4 msk olivolja
  • Friterad papadon

Ugnsrostad blomkål med indisk grönsaksblandning och friterad papadam.


Gör så här

  1. Koka upp två liter vatten med curryn, kanelen, grön kardemumma, nejlika och smaksätt med lite salt.
  2. Lägg i blomkålen och koka den mjuk, sila av.
  3. Lägg blomkålen på ett ugnssäkert fat, blanda med olivolja och rosta lätt i ugn på 220 grader.
  4. Skär gurkan i stavar och marinera 30 minuter i limejuicen. Skär rädisorna i klyftor. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och spiskummin.
  5. Garnera med koriandern och limeklyftor.