Indisk blomkålssallad med majs, citron och syrad gurka
Ports : 4
Ingredienser
- 1 blomkålshuvud, plockat i buketter
- 1 msk curry
- 4 korn grön kardemumma
- 1 kanelstång
- 4 nejlikor
- 1 krm spiskummin
- 2 dl majs
- 4 rädisor
- ½ gurka, skalad
- 6 kvistar koriander
- 2 limefrukter
- 4 msk olivolja
- Friterad papadon
Ugnsrostad blomkål med indisk grönsaksblandning och friterad papadam.
Gör så här
- Koka upp två liter vatten med curryn, kanelen, grön kardemumma, nejlika och smaksätt med lite salt.
- Lägg i blomkålen och koka den mjuk, sila av.
- Lägg blomkålen på ett ugnssäkert fat, blanda med olivolja och rosta lätt i ugn på 220 grader.
- Skär gurkan i stavar och marinera 30 minuter i limejuicen. Skär rädisorna i klyftor. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och spiskummin.
- Garnera med koriandern och limeklyftor.