Indisk blomkålssallad med majs, citron och syrad gurka
						Ports : 4						
					Ingredienser
- 1 blomkålshuvud, plockat i buketter
 - 1 msk curry
 - 4 korn grön kardemumma
 - 1 kanelstång
 - 4 nejlikor
 - 1 krm spiskummin
 - 2 dl majs
 - 4 rädisor
 - ½ gurka, skalad
 - 6 kvistar koriander
 - 2 limefrukter
 - 4 msk olivolja
 - Friterad papadon
 
Ugnsrostad blomkål med indisk grönsaksblandning och friterad papadam.
Gör så här
- Koka upp två liter vatten med curryn, kanelen, grön kardemumma, nejlika och smaksätt med lite salt.
 - Lägg i blomkålen och koka den mjuk, sila av.
 - Lägg blomkålen på ett ugnssäkert fat, blanda med olivolja och rosta lätt i ugn på 220 grader.
 - Skär gurkan i stavar och marinera 30 minuter i limejuicen. Skär rädisorna i klyftor. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och spiskummin.
 - Garnera med koriandern och limeklyftor.